ponedjeljak, 2. veljače 2009.

Kako pravilno nalakirati nokte?


Lakiranje noktiju na rukama ili nogama može ponekad biti prava noćna mora. Važno je prvo pripremiti nokte transparentnim lakom za nokte (bazom za lak) koji će ispraviti sve neravnine kako bi lak u boji izgledao ljepše...
Transparentni lak kao podloga za lakiranje
Transparentni lak kao podloga za lakiranje

Lakiranje noktiju na rukama ili nogama može ponekad biti prava noćna mora. Važno je prvo pripremiti nokte transparentnim lakom za nokte (bazom za lak) koji će ispraviti sve neravnine kako bi lak u boji izgledao ljepše.



Osim toga, baza za lak može dobro poslužiti i za jačanje noktiju. Za tanke i slabe nokte pogodan je Deborah Instant Hardner koji stimuliše rast novog i snažnijeg keratina od kojeg je građen nokat. Nokte sklone 'listanju' možete nahraniti lak-bazom protiv pucanja (Deborah Strengthening Base).

Lakiranje noktiju treba vježbati
Lakiranje noktiju treba vježbati


Kao i za sve ostalo, i za pravilno lakiranje noktiju potrebno je puno prakse. Valja naučiti koliko laka treba nanijeti na koji nokat. To ćete sami znati ocijeniti. Dužinom nokta nanesite lak, pažljivo povucite kistom, pa opet nanesite dužinom nokta, dok ne postignete savršenstvo. Treba vježbati, a za moguće greške postoje specijalni korektori za lakove.


Nokte možete dotjerati i raznim ukrasima, ali sjetite da je 'manje gotovo uvijek više'.

Nokte dotjerajte ukrasima, ali ne previše
Nokte dotjerajte ukrasima, ali ne previše


Deborah nudi cijeli niz raznih modnih dekoracija za nokte kojima možete iskazati svoju jedinstvenu osobnost i kreativnost. Dekoracije dolaze u paketu s alatom uz pomoć kojeg ih nanesite na bazni lak (Deborah Nail Space) ili Deborah 7 days lak u boji. Kako biste postigli trajnije rezultate nanesite jedan ili više slojeva sjajnog nadlaka (Deborah Brilliant Top Coat).

Deborah Nail Space kolekcija
Deborah Nail Space kolekcija


Lancome nudi Le magnetique, tamni lak za nokte s magnetskim česticama koje se, ako svježe nalakirane nokte približite magnetiću koji dolazi zajedno s lakom, skupe na površini nokta čineći zvijezdu. Jedan nokat ili svi, magičnost izbora je vaša.

Postoje brojne dekoracije i alat za nokte
Postoje brojne dekoracije i alat za nokte


I još jedan trik za kraj - imate li okrugle nokte, optički ćete ih učiniti izduženijima ako lak ne nanosite do rubova.

0 komentari: